Τι αλλάζει στον εγκέφαλο του άντρα όταν γίνεται πατέρας


Μια νέα μελέτη δείχνει πως και οι άντρες υπόκεινται νευρολογικές αλλαγές όταν αντιλαμβάνονται το ρόλο τους ως πατεράδες, με αποτέλεσμα να αλλάζει η εγκεφαλική τους δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα, η αμυγδαλή, το κομμάτι του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τα συναισθήματα, προκαλεί στον πατέρα αισθήματα παρόμοια με αυτά που νιώθει η μητέρα.

Αυτό ανακάλυψαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ισραήλ, δείχνοντας πως υπάρχουν νευροφυσιολογικές ανακατατάξεις που ορίζουν και εσωτερικά την αλλαγή στη ζωή ενός ανθρώπου όταν γίνεται γονέας, είτε είναι άντρας, είτε γυναίκα. Το συγκεκριμένο συμπέρασμα βγήκε από τη μελέτη εγκεφαλογραφημάτων ανδρών πριν γίνουν μπαμπάδες και αφού κράτησαν το παιδί τους στην αγκαλιά τους. Οι αλλαγές που λαμβάνουν χώρα, δίνουν στον άντρα τη δυνατότητα να βιώνει πιο έντονα συναισθήματα και να έχει πιο ισχυρό το αίσθημα της ασφάλειας, κάτι που τον κάνει πιο καλό γονέα.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν για ακόμη μια φορά πως υπάρχει συγκεκριμένο νευρωνικό δίκτυο που υπόκειται συγκεκριμένες αλλαγές όταν εμπλέκεται η ανατροφή των παιδιών στη ζωή ενός άνδρα, αποδεικνύοντας το μεγαλείο της φύσης. Τέλος, δίνει ένα ακόμα λόγο στους μπαμπάδες να ισχυρίζονται ότι και η πατρότητα είναι σπουδαίος ρόλος, ορισμένος από την ίδια τη ζωή, όσο και αν εμείς επιμένουμε ότι η μητρότητα είναι ένα βήμα πιο μπροστά...

Share on Google Plus

About Katerina Tservaki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου