Στη γειτονιά των αγγέλων η μικρή Ραφαέλα


Έπειτα από μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία της, η Ραφαέλα, το κοριτσάκι που είχε τραυματιστεί σοβαρότατα σε τροχαίο το 2014 κατέληξε σήμερα, σε ηλικία 3 μόλις ετών.

Η κατάσταση της υγείας της είχε πάρει άσχημη τροπή και προ δύο ημερών, η μητέρα της κα. Αντιγόνη Γάτου είχε κάνει την εξής ανάρτηση:

«Χάνω το παιδί μου... Πλήρης ανεπάρκεια οργάνων... οξεία παγκρεατίτιδα, νεφρική ανεπάρκεια, η καρδιά με υποστήριξη φαρμάκων σταματάει να κάνει συσπάσεις, η μόλυνση προχώρησε στους πνεύμονες θα τοποθετήσουν καθετήρες...τοποθετήθηκε ήδη χίκμαν...Την κατάσταση τη χαρακτήρισαν εξαιρετικά βαριά κ μη χειρουργήσιμη.... Εκλιπαρώ μη μου γράφετε ίνμποξ, μόνο ένα κεράκι ζητάω....ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ.... ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΤΗ ΔΟΥΛΗ ΣΟΥ ΡΑΦΑΕΛΑ.... Ο,τι πει ο Κύριος....».

Στο τροχαίο, το βρέφος υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χρειάστηκε να υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο Λάρισας και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τον Φεβρουάριο του 2015 όμως, οπότε και τελείωσαν τα χειρουργεία, το κοριτσάκι προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, η οποία δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα. 

Στα τέλη Μαρτίου 2015, οι γιατροί έκριναν ότι η μικρή έπρεπε να μεταφερθεί στο εξωτερικό. Όμως, μία λάθος ιατρική γνωμάτευση, όπως είχε πει η μητέρα της εμπόδισε τη μεταφορά της στο εξωτερικό. 
Η καθυστέρηση και οι εκκλήσεις της κυρίας Γάτου προκάλεσαν την παρέμβαση του τότε υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. 



About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου