Έφηβος… φυτεύει 150 δέντρα για κάθε άτομο στη Γη!


Ο Felix Finkbeiner είναι σε μια αποστολή. Πριν από δέκα χρόνια, όταν ήταν μόλις εννέα ετών, αποφάσισε να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή με τη φύτευση ενός εκατομμυρίου δέντρων. 

Τότε ένιωθε απλώς ως ενήλικας που συζητούσε για την προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνει δράση. Με τη βοήθεια της δράσης Plant for the Planet ο φιλόδοξος έφηβος ξεπέρασε τον αρχικό στόχο του, σε συνεργασία με την καμπάνια του ΟΗΕ Billion Tree Campaign, φυτεύοντας πάνω από 14 δισεκατομμύρια δέντρα σε πάνω από 130 χώρες. Και μόλις ξεκίνησε.


Η αρχή έγινε για τον νεαρό όταν έπρεπε να γράψει μια έκθεση στο Δημοτικό για το πώς η κλιματική αλλαγή απειλεί τις πολικές αρκούδες, το αγαπημένο ζώο του. Στη συνέχεια, ψάχνοντας στο Google, σκόνταψε στην ιστορία του Κενυάτη ακτιβιστή Wangari Maathai, που μέσα σε 30 χρόνια φύτεψε 30 εκατομμύρια δέντρα στην Αφρική και κέρδισε το βραβείο Νόμπελ το 2004. Ο Felix έγραψε μια έκθεση σχετικά με τα δέντρα, με στόχο να φυτέψει και ο ίδιος ένα εκατομμύρια στην πατρίδα του τη Γερμανία. Φύτεψε το πρώτο  δέντρο κοντά στην είσοδο του σχολείου του.


Έτσι ξεκίνησε η κίνηση  plant-a-million-trees,ενώ ο ίδιος μίλησε στον ΟΗΕ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το εκατομμυριοστό δέντρο στη Γερμανία φυτεύτηκε όταν ο Felix ήταν 13 ετών. Σήμερα έχουν φυτευτεί περισσότερα από 14 δισεκατομμύρια δέντρα και στόχος πλέον είναι να φτάσει το ένα τρισεκατομμύριο δέντρα, ή περίπου 150 δέντρα για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη. Ο Felix έχει ενωθεί με πάνω από 50.000 πρεσβευτές για την Κλιματική Δικαιοσύνη, οι περισσότεροι ηλικίας μεταξύ 9 και 12. Μιλώντας πέρυσι στο συνέδριο Urban Future, ο Felix είπε, “Αν ακολουθήσουμε τους επιστήμονες και δράσουμε και σε 20 χρόνια ανακαλύψουμε ότι κάναμε λάθος, δεν θα χάσουμε κάτι. Αλλά αν ακολουθήσουμε τους σκεπτικιστές και σε 20 χρόνια ανακαλύψουμε ότι κάναμε λάθος τότε θα είναι πολύ αργά για να σώσουμε το μέλλον μας”.




About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου