Σήκωσε το 3ο ο ΠΑΟΚ!



Κυπελλούχος Ελλάδας για τρίτη φορά στην ιστορία του είναι ο ΠΑΟΚ στο χάντμπολ! Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, ο «δικέφαλος» νίκησε 25-23 τον Πανελλήνιο και… πάει την κούπα στον Λευκό Πύργο! 


Στον… θρόνο του Κυπελλούχου Ελλάδας επέστρεψε ο ΠΑΟΚ! 

Έπειτα από έναν τελικό-διαφήμιση για το ελληνικό χάντμπολ, ο «δικέφαλος» επικράτησε 25-23 του Πανελληνίου στην Κοζάνη και κατέκτησε την τρίτη κούπα της ιστορίας του, «πιάνοντας» ΑΕΚ, Αθηναϊκό, αλλά και τον σημερινό αντίπαλό του. 

Στο σχεδόν κατάμεστο -από οπαδούς του ΠΑΟΚ- κλειστό της Λευκόβρυσης, οι παίκτες του Νίκου Γεωργιάδη, με κεκτημένη ταχύτητα από τη χθεσινή, μεγάλη τους επικράτηση στον ημιτελικό με τον Φίλιππο Βέροιας, ξεκίνησαν δυνατά στο ματς, έχοντας διαφορά τεσσάρων τερμάτων στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (8-4). Ο Πανελλήνιος, ωστόσο, κατάφερε να μειώσει σε 9-7 και να ισοφαρίσει σε 11-11, κάνοντας τον τελικό… θρίλερ! 

Στο 31', μάλιστα, προηγήθηκε για πρώτη φορά (13-12), με τον «δικέφαλο», όμως, να ισοφαρίζει, αρχικά, 16-16 και να περνάει ξανά μπροστά στο σκορ, 17-16, με τον ήρωα του ημιτελικού, Βεσελίνοβιτς. Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα έφερε ξανά την αναμέτρηση στα ίσα (17-17), αλλά μέχρι εκεί ήταν… Ο ΠΑΟΚ «έχτισε» σιγά σιγά μια διαφορά, την οποία και διατήρησε ως το τέλος, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας, με τους «ασπρόμαυρους» να πανηγυρίζουν έξαλλα το γεγονός ότι… πάνε την κούπα στον Λευκό Πύργο! 


ΠΑΟΚ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 25-23 
Τα πεντάλεπτα: 3-1, 8-4, 9-7, 11-10, 12-11, 12-12 (ημχ.) 12-14, 17-17, 19-17, 21-18, 23-20, 25-23 
ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζάγκας, Αραμπατζής 3, Παλάσκας 3, Τσίλης 3, Νικολαΐδης 1, Κοκώνης 4, Μπαντής, Ορφανουδάκης, Πετρίδης 3, Σανίκης 1, Οικονόμου, Γρηγοριάδης 1, Λοΐζος, Μαστορογιάννης 1, Κυπραίος, Βεσελίνοβιτς 5 
ΠΓΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τζανακάκης, Παπαπούλιος 2, Κρητικός 10, Χελιώτης 2, Χειβιδόπουλος, Σαμαράς, Βλαχοθανάσης, Μάτοβιτς 1, Στούμπης 2, Τσακουρίδης, Ασβεστάς, Παπαδόπουλος, Μούγιτς 6, Τσάτσας, Ζαχάρης, Τσικριτέας. 
Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, Πάρατηρητές: Μεϊμαρίδης- Αγγελίδης, Δίλεπτα: 2-5, Πέναλτι: 4/6-2/4 

Η συνέντευξη Τύπου 

Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής Πανελληνίου): «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ, καθώς ήταν άξια νικήτρια. Εμείς ερχόμενοι εδώ θέλαμε να είμαστε όσο πιο δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά και να τους δώσω πολλά συγχαρητήρια. Κάποιες λεπτομέρειες έκαναν την διαφορά. Δώσαμε δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στον ΠΑΟΚ». 

Νίκος Γεωργιάδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Κάθε χρονιά ο ΠΑΟΚ σε όλα τα αθλήματα έχει σαν στόχο την διεκδίκηση των τίτλων. Όσον αφορά το τμήμα του ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα έχει στόχο πρωτάθλημα και κύπελλο. Δείξαμε ξεκάθαρα από τον α’ γύρο τις βλέψεις μας. Όλα τα ματς ήταν πολύ δύσκολα. Πάντα βγαίναμε μπροστά και λέγαμε ότι ήμασταν το φαβορί. Ξέραμε ότι ήταν στις δυνατότητες μας. Δεν ψάχναμε να βρούμε καμία δικαιολογία. Πολλά συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο γιατί ήταν πραγματικά αξιόμαχος, αλλά και επίσης σε Φίλιππο και ΧΑΝΘ γιατί έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους, χρησιμοποιώντας πολλά νέα παιδιά. Μόνο χαρούμενοι πρέπει να είμαστε σαν άθλημα για αυτό. Το Κύπελλο το αφιερώνουμε στον Πρόεδρο Θανάση Κατσαρή και τον έφορο Γρηγόρη Πετρίδη που κάνουν τα πάντα να μην μας λείψει τίποτα». 

Μάριος Τζανακάκης (Αρχηγός Πανελληνίου): «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αν και ξεκινήσαμε πολύ νωθρά, παρόλα αυτά κάναμε την ανατροπή από 4 γκολ και ξαναμπήκαμε στο ματς. Μέχρι το τέλος ήμασταν ανταγωνιστικοί. Ναι μεν είμαστε ευχαριστημένοι από την μεγάλη προσπάθεια, αλλά όταν φτάνεις σε έναν τελικό στόχος είναι πάντα το κύπελλο. Στο τέλος της ημέρας ο ΠΑΟΚ ήταν λίγο καλύτερος στις λεπτομέρειες και κέρδισε δίκαια». 

Θόδωρος Πετρίδης (Αρχηγός ΠΑΟΚ): «Ερχόμενοι στην Κοζάνη για το Final Four είχαμε σαν στόχο την κατάκτηση του κυπέλλου. Παίξαμε καλά σήμερα και χθες και πετύχαμε τον ένα από τους δύο στόχους. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Πανελληνίου. Ξέραμε ότι ήταν ένας αντίπαλος όχι απλά υπολογίσιμος, αλλά πολύ ικανός. Μπορέσαμε και μπλοκάραμε τα ατού τους. Βρήκαμε και τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσουμε το ματς και να κρατήσουμε την διαφορά μέχρι το τέλος. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ήταν ένα όμορφο Final Four, συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες. Στόχος τώρα είναι το πρωτάθλημα».

Πηγή sport-fm.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου