Έκαναν τους επενδυτές με offshore – Πάνω από 600.000 ευρώ τα «κέρδη»


Τρεις Έλληνες και ένας Ελβετός είχαν στήσει κύκλωμα και εξαπατούσαν πολίτες πείθοντάς τους πως επένδυαν τα χρήματά τους – Δρούσαν από το 2009 και έχουν εξαπατήσει τουλάχιστον 3 ανθρώπους. Σπείρα, τα μέλη της οποίας παρίσταναν τους επενδυτές, εξάρθρωσε η ελληνική αστυνομία.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, τρεις Έλληνες και ένας Ελβετός είχαν στήσει ολόκληρη offshore, προκειμένου να πείθουν τα θύματά τους πως είναι επενδυτές και γνώστες των οικονομικών και πως μπορούν να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε «κερδοφόρες» και «ασφαλείς» επενδύσεις. Γραφεία της εταιρείας εμφανίζονταν αρχικά στο Κολωνάκι και κατόπιν στην Κηφισιά, καθώς η σπείρα είχε ξεκινήσει τη δράση της ήδη από το 2009.

Μέχρι σήμερα, κατόρθωσαν να εξαπατήσουν τουλάχιστον τρεις πολίτες, αποκομίζοντας κέρδη 100.000 ευρώ και 562.000 δολαρίων!

Η αστυνομία κατόρθωσε να συλλάβει έναν 58χρονο Έλληνα ο οποίος εμφανιζόταν εκτός από ιδρυτικό μέλος και στέλεχος, ως αντιπρόσωπος της «εταιρείας» στην Ελλάδα. Ο υπήκοος Ελβετίας ήταν Πρόεδρος και ιδρυτής της και οι δύο άλλοι Έλληνες μέλη της, ενώ όλοι τους αναζητούνται από τις αρχές, που γνωρίζουν την ταυτότητά τους.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ, τον Μάρτιο του 2009, οι κατηγορούμενοι συνέστησαν εξωχώρια (offshore) «επενδυτική εταιρεία» με έδρα στη Νέα Ζηλανδία και μισθωμένα γραφεία στην Ελλάδα. Στα εν λόγω γραφεία, τα οποία αρχικά στεγάζονταν στο Κολωνάκι και στη συνέχεια στην Κηφισιά η εγκληματική οργάνωση πραγματοποιούσε συναντήσεις με τους υποψήφιους επενδυτές – θύματα.

Τον Μάρτιο του 2013, τα μέλη της οργάνωσης διέκοψαν τη λειτουργία της εταιρείας εκείνης, καθώς αποκαλύφθηκε η παράνομη δράση της και συνέστησαν νέα offshore εταιρεία, με έδρα στις Η.Π.Α. και μισθωμένα γραφεία στην Αθήνα, ίδια με της πρώτης εταιρείας.About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου