Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από τη γρίπη


Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των θυμάτων από τη γρίπη: σε μία μόλις εβδομάδα άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 20 από τις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε ξεκίνησε η περίοδος εξάπλωσης του ιού. Στο ίδιο διάστημα 94 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με γρίπη, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός ανέρχεται στα 42 άτομα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσον αφορά στα κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, το εύρος ηλικιών είναι από 3 έως 89 έτη, και διάμεση ηλικία 72 έτη. Η συντριπτική πλειονότητα (95,3%) από σοβαρά κρούσματα, με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη. Από αυτά τα περιστατικά μόνο το 19,8% είχε εμβολιαστεί.

Σε ότι αφορά τους θανάτους,  οι ηλικίες κυμαίνονται από 58 έως 91 έτη, με διάμεση ηλικία 74,5 έτη. Ποσοστό 92,9% από τα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός και εξ’αυτών μόνο το 23,1% είχε εμβολιαστεί.About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου