Αυτό το τετράχρονο κορίτσι έχει διαβάσει πάνω από 1.000 βιβλία (pic, vid)


Η τετράχρονη Daliyah Marie Alana από το Γκέινσβιλ της Τζόρτζια έχει διαβάσει περισσότερα από 1.000 βιβλία και είναι μόλις τεσσάρων ετών. Σαν να λέμε 250 βιβλία το χρόνο ή τέσσερα την εβδομάδα, υποθέτοντας ότι βγήκε από την κοιλιά της μάνας της ξεφυλλίζοντας την «Μαντάμ Μποβαρί». Υπερβολή η οποία δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα…

Όπως δήλωσε η μητέρα της στη Washington Post, η Daliyah αναγνώριζε λέξεις στα βιβλία ήδη από 18 μηνών και ζητούσε να διαβάσει μόνη της. «Όσες περισσότερες λέξεις μάθαινε τόσο περισσότερο ήθελε να διαβάζει». Δύο ετών και 11 μηνών είχε διαβάσει μόνη της ένα ολόκληρο βιβλίο. Τεσσάρων ετών έφτασε τα 1.000 βιβλία, και προσκλήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου στη Ουάσιγνκτον ως «βιβλιοθηκάριος για μία μέρα» (στην επάνω και την κάτω φωτογραφία, με την διευθύντρια της βιβλιοθήκης, Carla Hayden). Μέχρι να αρχίσει το νηπιαγωγείο το ερχόμενο φθινόπωρο, έχει στόχο να φτάσει τα 1.500 βιβλία.


Η Daliyah διαβάζει με άνεση τα βιβλία που φέρνουν σπίτι τα αδέρφια της, 10 και 12 ετών. Για να δοκιμάσει το επίπεδό της, η μητέρα της τής έδωσε να διαβάσει ένα πανεπιστημιακού επιπέδου κείμενο, την ομιλία «The pleasure of books» του συγγραφέα και κριτικού λογοτεχνίας William L. Phelps. Στο παρακάτω βίντεο η τετράχρονη τα καταφέρνει περίφημα, ακόμη και με λέξεις όπως «punctiliousness».





About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου