Ο περιπτεράς-μοντέλο της πλατείας Κολωνακίου που μοιράζει εγκεφαλικά


Ο Σταμάτης Βούρος παραλαμβάνει και τακτοποιεί εφημερίδες και νερά στο περίπτερο όπου εργάζεται τα πρωινάΟταν δεν πουλάει τσίχλες, εφημερίδες και τσιγάρα σε κεντρικό περίπτερο του Κολωνακίου, πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικές καμπάνιες, editorials και επιδείξεις μόδας.



Ο Σταμάτης Βούρος θεωρείται ίσως ο πιο σέξι περιπτεράς της Αθήνας. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ασχολείται παράλληλα με το μόντελινγκ.

«Ξεκίνησα να δουλεύω στο περίπτερο πριν από πέντε χρόνια, όταν άφησα τη δουλειά του κειμενογράφου σε διαφημιστική εταιρία» λέει ο ίδιος στην «Espresso», ξετυλίγοντας το κουβάρι της προσωπικής ιστορίας του. «Σπούδασα στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού της Παντείου, επιλέγοντας ως κατεύθυνση τη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις. O τρόπος που δουλεύαμε τις εργασίες μας στη σχολή ήταν βασισμένος σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ωστόσο, η εμπειρία μου στη διαφημιστική εταιρία όπου εργάστηκα για έναν χρόνο ήταν διαφορετική απ' αυτό που περίμενα. Συνειδητοποίησα ότι τα ευρωπαϊκά πρότυπα δεν ισχύουν πρακτικά στην Ελλάδα. Απογοητεύτηκα, παραιτήθηκα και πέρασα στο plan b, το περίπτερο» συνεχίζει ο Σταμάτης, ο οποίος πριν απ' όλα αυτά υπήρξε αθλητής του μπέιζμπολ στον Παναθηναϊκό, αλλά και εύζωνας στην Προεδρική Φρουρά.



«Δεν βαριέμαι ποτέ»

Η επιχείρηση του περιπτέρου ανήκει σε φίλους του, οι οποίοι του είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελίσσονταν όπως περίμενε. «Τα χρήματα που μου πρότειναν ήταν ίδια μ' αυτά που έπαιρνα στη διαφημιστική εταιρία κι έτσι πήρα την απόφαση. Οι πρώτες ημέρες στο περίπτερο είχαν τις δυσκολίες τους, όπως καθετί καινούργιο στη ζωή. Μου άρεσε, όμως, η επικοινωνία με τον κόσμο και τα πήγα μια χαρά. Οσα χρόνια δουλεύω εδώ δεν έχω κοιτάξει το ρολόι μου ούτε μία φορά. Δεν βαριέμαι ποτέ - πάντα έχω κάτι να κάνω» εξηγεί.

Το περίπτερο όπου δουλεύει βρίσκεται δίπλα στην ιστορική καφετέρια Da Capo. Ετσι, μεταξύ των πελατών του Σταμάτη μπορεί να συναντήσει κανείς από κυρίες της καλής κοινωνίας μέχρι τις υπηρέτριές τους.



Πηγή

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου