Tρεις νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές στη Γερμανία


Νεκρούς, τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές αφήνει πίσω του το χαμηλό βαρομετρικό «Ελβίρα» που πλήττει τη νότια Γερμανία. Αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και σπίτια κατέρρευσαν.



Από τη θεομηνία και τις πλημμύρες που έπληξαν το νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο ένας ήταν πυροσβέστης που επιχείρησε στην περιοχή Schwäbisch Gmünd του κρατιδίου της Βάδης – Βυρτεμβέργης να σώσει τη ζωή ενός ατόμου, το οποίο έχασε επίσης τη ζωή του. Στην περιοχή Hohenlohenkreis του ίδιου κρατιδίου πνίγηκε ένα 60χρονος στο γκαράζ του. Οι τραυματίες είναι πολλοί και οι υλικές ζημιές ανυπολόγιστες.

Πλημμύρες σημειώθηκαν και στα κρατίδια Ρηνανία-Παλατινάτο και Βαυαρία. Στην περιοχή Ansbach της Βαυαρίας γέμισαν τόσο πολύ νερό οι δρόμοι, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν πολλά αυτοκίνητα. Τα υπόγεια πολλών σπιτιών πλημμύρισαν χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για άλλους νεκρούς. Σε πολλά σημεία η στάθμη του νερού έχει φτάσει τα 1,70 μέτρα. Τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστησαν σπίτια ανατολικά του Ansbach, τα οποία είναι έτοιμα να καταρρεύσουν.

Πυροσβέστες και διασώστες του Ερυθρού Σταυρού έχουν σπεύσει στην περιοχή και καταβάλλουν προσπάθειες να εκκενώσουν τα σπίτια πριν καταρρεύσουν. Ορισμένοι αρνούνται να απομακρυνθούν. Στην πόλη Ουλμ οι υλικές καταστροφές είναι τεράστιες. Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η κατάσταση στις ανατολικές περιοχές, όπου συμβάλλουν παραπόταμοι του Δούναβη. Η στάθμη του νερού αυξάνεται συνεχώς και αναμένεται να ξεπεράσει τα τρία μέτρα.

Χθες Κυριακή, μόνο σε διάστημα 5 ωρών καταγράφηκαν 490 κλήσεις στην αστυνομία για βοήθεια. Οι διασώστες έδιναν μάχη για να απομακρύνουν κορμούς δένδρων, μάζες λάσπης από κατολισθήσεις και ογκόλιθους, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι αυτοκινητόδρομοι της περιοχής για πολλές ώρες.

H Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για σήμερα το μεσημέρι νέες καταιγίδες σε περιοχές της Βαυαρίας, όχι όμως την ίδια ένταση όπως χθες

Πηγή: ikypros.com

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου