Επεξεργασμένα τρόφιμα: Ο «κρυφός» ένοχος για τη νόσο Πάρκινσον

Μελέτη 26 ετών δείχνει ότι η υπερκατανάλωση επεξεργασμένων τροφών αυξάνει τον κίνδυνο πρώιμων συμπτωμάτων Πάρκινσον.

Μια νέα εκτενής έρευνα από την Κίνα αποκαλύπτει μια ανησυχητική πραγματικότητα: η συχνή κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφών, π.χ. αναψυκτικών , σνακ και συσκευασμένων γλυκισμάτων, αναψυκτικά, φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης πρώιμων ενδείξεων της νόσου Πάρκινσον. Η μελέτη, που παρακολούθησε περισσότερους από 42.000 ενήλικες για διάστημα 26 ετών, δείχνει πως οι καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες μπορεί να επηρεάζουν τον εγκέφαλο πολύ πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα της ασθένειας. 

Πώς εντοπίζονται τα πρώιμα σημάδια της νόσου

Τα πρώτα σημάδια της νόσου Πάρκινσον είναι το τρέμουλο, οι αργές κινήσεις και η δυσκολία ισορροπίας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η εκφύλιση του εγκεφάλου ξεκινά πολύ νωρίτερα. Διαταραχές ύπνου, καταθλιπτική διάθεση, πόνοι, υπνηλία στη διάρκεια της ημέρας, μειωμένη όσφρηση ή προβλήματα στην αναγνώριση των χρωμάτων μπορεί να αποτελούν τα πρώτα σήματα κινδύνου. Αυτές οι πρώιμες ενδείξεις καταγράφηκαν με μεγαλύτερη συχνότητα σε όσους είχαν υψηλή κατανάλωση επεξεργασμένων προϊόντων.



Περισσότερα: flash.gr

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου