Γαλλία: Λάθος συνταγή σε περιοδικό τροφίμων οδήγησε σε δηλητηρίαση 4 ανθρώπων!

Είναι μερικές ειδήσεις στον κλάδο των τροφίμων, που αξίζει να επανέρχονται στην επικαιρότητα προς γνώση και συμμόρφωση. Άλλωστε πολλές επιστημονικές μελέτες βασίζονται σε παλαιότερα ευρήματα όπως και οι νέες ανακαλύψεις δεν θα προέκυπταν εάν δεν στηρίζονταν στην ιστορία των τροφίμων. Γι αυτό αξίζει να επανέλθει στο προσκήνιο μία τραγική περίπτωση όπου μία λάθος συνταγή προκάλεσε οξεία συμπτώματα δηλητηρίασης σε τέσσερις ανθρώπους. Και αυτό το περιστατικό, δείχνει ότι οι συνταγές δεν πρέπει να γράφονται και να μοιράζονται “ελαφρά τη καρδία’… Παρά τα όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια με τα social media που ο καθένας μπορεί να γράφει και να λέει ότι θέλει, μία συνταγή για να βγει, να τυπωθεί και να κυκλοφορήσει χρειάζεται πολλές δοκιμές, γνώσεις και εμπειρία.

Για την υπόθεση της δηλητηρίασης ευθύνεται το Σουηδικό περιοδικό τροφίμων Matmagasinet που το 2008 ανακάλεσε 10.000 αντίτυπα μετά από ένα λάθος σε μια από τις συνταγές του που οδήγησε σε δηλητηρίαση τεσσάρων ανθρώπων.

“Υπήρχε ένα λάθος σε μια συνταγή για κέικ μήλου. Αντί να ζητήσει δύο πρέζες μοσχοκάρυδο, είπε ότι χρειάζονταν 20 καρύδια μοσχοκάρυδου“, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αρχισυντάκτρια του Matmagasinet Ulla Cocke. «Γνωρίζουμε ότι τέσσερις ενήλικες έφαγαν ένα κέικ από αυτή τη συνταγή και δεν ένιωθαν καλά», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι προφανώς πολύ λυπηρό».



Περισσότερα: cibum

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου