Ελένη Φώτη: Αποκλειστική συνέντευξη στον Δορυφόρο

 
Η Ελένη Φώτη γεννήθηκε στα Ιωάννινα και μεγάλωσε στο Αθαμάνιο Άρτας από το οποίο και κατάγεται. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του τραγουδιού στον οποίο και δραστηριοποιείται τα τελευταία 7 χρόνια με live εμφανίσεις σε νυχτερινά μαγαζιά.

Παράλληλα σπούδασε στο ωδείο Άρτας κλασικό πιάνο, ανώτατα θεωρητικά και σύγχρονο τραγούδι στο εθνικό ωδείο Αθηνών. Στα 17 της όπου έφυγε για Αθήνα σπούδασε δύο χρόνια μουσική τεχνολογία με εξειδίκευση στον τομέα του ραδιοφώνου. Μετά από δύο χρόνια επιστρέφει στην πόλη της Άρτας για να σπουδάσει στο τμήμα μουσικών σπουδών. Τραγουδά ότι την εκφράζει και δεν της αρέσουν οι "ταμπέλες"

Από πόσο χρονών ασχολείσαι με την μουσική

Αρχικά να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση στο Doriforos News και να ευχηθώ ότι καλύτερο. Θα ακουστεί πολύ κλισέ η απάντηση που θα δώσω αλλά από τότε που με θυμάμαι, θυμάμαι να τραγουδάω, μπροστά σε κόσμο, σε καθρέπτη, πάντα με ένα αυτοσχέδιο μικρόφωνο ή ακόμα καλύτερα και με κανονικό. Στο σπίτι μας πάντα ηχούσαν μελωδίες είτε από παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, είτε από ελληνικό λαϊκό ,ξένο,ροκ ,ποπ της τότε εποχής. Στην ηλικία των εννέα ετών ξεκίνησα μαθήματα πιάνου και θεωρία της μουσικής, ενώ επαγγελματικά εργάζομαι ως τραγουδίστρια από την ηλικια των δεκαεπτά ετών.

Τι είναι για σένα η μουσική;

Η μουσική είναι ο τρόπος που εκφράζω τα συναισθήματα μου, όποια και αν είναι αυτά και μέσα από αυτή να τα μοιράζομαι με τους ακροατές - κοινό. Η σύνδεση με το κοινό είναι μια τελετουργία που μου δίνει ζωή. Η μουσική είναι το οξυγόνο μου χωρίς αυτή δεν θα μπορούσα να ζήσω. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου.


Με δυο λέξεις πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου;

Αθεράπευτα ονειροπόλα 

Έχει υπάρξει στιγμή κατά την οποία να ένιωσες ότι πρέπει να αφήσεις το τραγούδι;

Δυστυχώς ναι. Και λέω δυστυχώς γιατί μέσω της μουσικής πρέπει να πηγάζουν μόνο όμορφα συναισθήματα, ο χώρος μας δεν είναι και ο πιο εύκολος και πρέπει να έχεις γερό στομάχι για να αντέξεις. Όχι μόνο τον ανταγωνισμό, ίσα ίσα ο ανταγωνισμός πάντα μας εξελίσσει προς το καλύτερο αν είναι υγιής, αλλά όλα τα άλλα αρνητικά που συναντά κανείς ειδικά στο ξεκίνημα του.

Τα τελευταία χρόνια έχει γεμίσει η τηλεόραση με μουσικά τάλεντ σόου. Ποιά είναι η γνώμη σου; θα συμμετείχες; 

Θεωρώ πως είναι ένα καλό μέσο προώθησης και αναγνώρισης αλλά όχι απαραίτητα και αναγκαίο για έναν καλλιτέχνη ως προς την ανάδειξη του. Μου έχουν γίνει προτάσεις για συμμετοχή μου σε κάποιο ταλεντ σόου ακόμη και σήμερα, αλλά νομίζω πως την δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι κάτι που είναι στις προτεραιότητες μου αυτή τη στιγμή , στο μέλλον μπορεί.


Αγαπημένοι καλλιτέχνες με τους οποίους θα ήθελες να συνεργαστείς;

Είναι αναρίθμητοι οι Έλληνες ερμηνευτές και δημιουργοί με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ, κάποιοι από αυτούς είναι η Ελένη Βιτάλη, η Αννα βίσση, Γιάννης Κότσιρας, Θανάσης Παπακωσταντίνου , Έλενα Παπαρίζου, και πολλοί άλλοι ασχέτως μουσικού ρεπερτορίου.

Πως είναι να δουλεύεις ως μέλος μιας μπάντας;

Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να είσαι μέλος μια μπάντας μιας μουσικής ομάδας. Πάντα η συνύπαρξη με διάφορους μουσικούς δημιουργεί τις προϋποθέσεις να εξελίσσεσαι μουσικά και να ανακαλύπτεις νέους μουσικούς δρόμους.

Τι μας ετοιμάζεις για το μέλλον;

Σίγουρα θα ήθελα άμεσα να κυκλοφορήσω κάποιο τραγούδι. Αυτό το διάστημα είμαι συνέχεια στο στούντιο και επιλέγουμε τραγούδια με τους συνεργάτες μου.

Σήμερα που σε συναντάμε;

Το καλοκαίρι είχα κάποιες live εμφανίσεις και το χειμώνα θα βρίσκομαι Αθήνα. Σύντομα θα ανακοινώσω και το χώρο στον οποίο θα εμφανίζομαι.

Ελένη σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παραχώρηση της συνέντευξης και σου ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία σε όλα αυτά που μας ετοιμάζεις.

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου