Πώς η «μαφία της κοκαΐνης» διοικεί τα Κατεχόμενα στην Κύπρο

Πριν από κάμποσο καιρό αποκαλύφθηκε η δράση στην Τουρκία της αποκαλούμενης «μαφίας της κοκαΐνης». Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση η οποία διακινεί το ναρκωτικό από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη και τον Περσικό Κόλπο.

Μεγάλο μέρος της διακίνησης γίνεται με πλοία του εφοπλιστή και γιου του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Yildirim. Ο ρόλος της οικογένειας Yildirim, η οποία συγκαταλέγεται στις άμεσες συνεργασίες του Ταγίπ Ερντογάν, είχε αποκαλυφθεί ήδη από τα «Panama Papers». Έγινε τότε γνωστό πώς, με βιτρίνα τον γιο του τότε πρωθυπουργού και άμεσου συνεργάτη του προέδρου της Τουρκίας, λειτουργούσαν off shore εταιρείες με έδρα τη Μάλτα, στις οποίες ανήκαν τα καράβια της οικογένειας.

Οι αποκαλύψεις για το δίκτυο της «μαφίας της κοκαΐνης» δεν σταματούν στον ρόλο της οικογένειας Yildirim. Ως «τραπεζίτης» της εγκληματικής οργάνωσης θεωρείται ο αποκαλούμενος και «Βασιλιάς των Καζίνο» στα κατεχόμενα, ο Fal - Yali, ο οποίος αυτήν την περίοδο κρατείται στις φυλακές, αλλά για μία εντελώς άλλη υπόθεση. Συνελήφθη γιατί ξυλοκόπησε έναν υπάλληλό του.



Περισσότερα: zougla

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου