«Καμπάνες» έως 600 ευρώ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα - Τι ισχύει πλέον για τα rapid tests

Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα θα είναι οι ανεμβολίαστοι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες για τα rapid tests.

Το πλαίσιο διενέργειας των υποχρεωτικών rapid tests για τους ανεμβολίαστους εξειδικεύεται με την ΚΥΑ που συνυπέγραψαν και εξέδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού, Επικρατείας και υφυπουργού στον Πρωθυπουργό που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. (Β’ 4766/16.10.2021).

Ο βασικός άξονας της ΚΥΑ είναι η πρόβλεψη για υποχρεωτικά rapid tests για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, για όσο διάστημα δεν εμβολιάζονται. Να σημειωθεί ότι στην ΚΥΑ τονίζεται πως το κόστος για τα rapid tests θα επιβαρύνει τους ίδιους. Στόχος των μέτρων είναι να μπει «φρένο» στην έξαρση του ιού που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε νέους και ανεμβολίαστους κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.



Περισσότερα: iefimerida

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου