Γερμανία: Εξαρθρώθηκε μεγάλο δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στο Darknet

Στην εξάρθρωση ενός δικτύου παιδικής πορνογραφίας στο Darknet προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές της Γερμανίας, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα (3/5). Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο καθώς είχε περισσότερα από 400.000 μέλη. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση των γερμανικών Αρχών, η εξάρθρωση της πλατφόρμας «BOYSTOWN», η οποία υπήρχε από το 2019, έγινε στα μέσα του Απριλίου. Τρεις Γερμανοί συνελήφθησαν έπειτα από έρευνα μηνών ειδικής μονάδας της αστυνομίας της Γερμανίας υπό τον συντονισμό της Europol και με τη συνεργασία των αστυνομιών της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά. Άλλος ένας, ο οποίος διαμένει στην Παραγουάη, αποτελεί αντικείμενο διεθνούς εντάλματος σύλληψης βάσει του οποίου θα πρέπει να παραδοθεί στις γερμανικές αρχές. Μέχρι στιγμής τα ονόματά τους δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα. 

Θύματα πολύ μικρά παιδιά

«Η πλατφόρμα είχε διεθνή εμβέλεια και εξυπηρετούσε στην ανταλλαγή πορνογραφικού υλικού με ανήλικους μεταξύ των μελών της», κυρίως φωτογραφίες ή βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση αγοριών. Μεταξύ αυτών βρίσκονται «εικόνες σοβαρής σεξουαλικής κακοποίησης σε πολύ μικρά παιδιά», διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.Περισσότερα: newsit

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου