Έτοιμος για τη μάχη με τον Άγιαξ ο ΠΑΟΚ


Ο ΠΑΟΚ, στην τελευταία πρόβα ενόψει Άγιαξ, ήταν απολαυστικός και χορταστικός καθώς με «καρέ» του Άκπομ... σκόρπισε 5-1 την Φορτούνα Σιτάρντ. Γκολ κι ασίστ ο Πέλκας, θετικό ντεμπούτο από Εσίτι.

Στην πρόβα τζενεράλε, ενόψει Άγιαξ, ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα πήρε άριστα απέναντι στη Φορτούνα Σίταρντ την οποία έβαλε στα σχοινιά και την έβγαλε νοκ-άουτ σε χρόνο ρεκόρ! Μέχρι και στις εξέδρες οι περίπου 300 φίλοι του έκαναν… προθέρμανση με συνθήματα ενόψει των δύο μονομαχιών με τους νταμπλούχους Ολλανδίας.

Ο Αμπέλ Φερέιρα έχει καταλήξει στους βασικούς, το είδαμε ξεκάθαρα στο φιλικό κόντρα στη Φορτούνα, το είχαμε δει στα προηγούμενα φιλικά του δευτέρου σταδίου και στις προπονήσεις επί ολλανδικού εδάφους, με μια διαφορά. Μέχρι πριν λίγες μέρες έλειπε το… τείχος στη θέση του αμυντικού χαφ. Με το που ήρθε ο Εσίτι και έδειξε ότι πατάει καλά, οι Ντάγκλας Αουγκούστο και ο Γιόζιπ Μίσιτς είδαν ότι δεν χωράνε στην αρχική ενδεκάδα, όπως συμβαίνει από την αρχή της προετοιμασίας με τον Μίροσλαβ Στοχ.

Και που να επιστρέψουν υγιείς ο Αντρέ Βιεϊρίνια και ο Χοσέ Μαουρίσιο…

Ο Πορτογάλος πάει στα σίγουρα. Από τις πρώτες του μέρες στην ομάδα υποστήριξε ότι  γνώριζε για την ποιότητα του «ασπρόμαυρου» ρόστερ, ανακάτεψε την τράπουλα (βλέπε Καντουρί και Πέλκα σε νέους ρόλους) και έχει καταλήξει σ’ ένα σχήμα που θυμίζει τον ΠΑΟΚ του… Λουτσέσκου. Με ορισμένες βασικές διαφορές στον τρόπο ανάπτυξης και προσέγγισης του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ του Φερέιρα παίζει πιο επιθετικά, πιέζει πολύ περισσότερο, παίζει πιο γρήγορα, έχει και αδυναμίες. Κι αυτές θα πρέπει να δουλέψει μέχρι τα ματς με τον Άγιαξ.


About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου