ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 5-1


 Με φουλ λίφτινγκ στην ενδεκάδα, αλλά και το γκάζι πατημένο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα με 5-1 της Κέρκυρας και πλέον το μυαλό όλων είναι στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ!  


Ο ΠΑΟΚ με το μυαλό στον τελικό Κυπέλλου της 6ης Μαίου δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να φτάσει σε μια άνετη επικράτηση με 5-1 απέναντι στην Κέρκυρα και να κλείσει δανικά την σεζόν με 20 νίκες, κάτι που αποτελεί ρεκόρ σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών.


Οι περίπου 8.000 ΠΑΟΚτσήδες, που βρέθηκαν στην Τούμπα, δημιούργησαν ατμόσφαιρα τελικού με τα συνθήματά τους, ενώ ο Βλάνταν Ίβιτς ξεκούρασε πολλούς βασικούς και είδε τι μπορεί να προσφέρουν παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής τους οποίους και επέλεξε να χρησιμοποιήσει.  

Ετσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Αφήνοντας για διαφορετικούς λόγους επτά βασικούς εκτός αποστολής, ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε παίκτες, όπως ο Πούγγουρας, ο Δεληγιαννίδης.

Ο Μπρκιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, μια καθαρά ελληνική τετράδα στην άμυνα αποτελούμενη από τους Κίτσιου (δεξιά), Πούγγουρα και Μαλεζά (στόπερ), και Δεληγιαννίδη (αριστερά). Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ήταν οι Κάνιας και Κάτσε, με τον Μπίσεσβαρ δεκάρι, αριστερά τον Πέδρο Ενρίκε, δεξιά τον Ουάρντα και στην κορυφή τον Κουλούρη.

Για την Κέρκυρα ξεκίνησαν οι: Κουτζαβασίλης, Επστάιν, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Παμλίδης, Σιόντης, Ζορμπάς, Κόντος, Ονίλο και Γεωργακόπουλος.

Τρία γκολ μέσα σε δύο λεπτά!

Στο 12΄ο Ουάρντα έφτασε κοντά στο 1-0, με τον Κουτζαβασίλη να απομακρύνει, όπως συνέβη και δύο λεπτά αργότερα στο σουτ του Πέδρο Ενρίκε, αλλά και στη νέα προσπάθεια του Αμρ Ουάρντα να ανοίξει το σκορ στο 21’.

Ένας από τους πιο κοντούς παίκτες του γηπέδου, ο Εργκίς Κάτσε, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά-ψαράκι για τον ΠΑΟΚ στο 30ο λεπτό, ύστερα από εντυπωσιακή ενέργεια και σέντρα από τα δεξιά του Πέδρο Ενρίκε.

Η απάντηση της Κέρκυρας ήταν άμεση. Δευτερόλεπτα μετά το 1-0, οι Φαίακες ισοφάρισαν με τον Γιώργο Παμλίδη, αλλά ήρθε ο Ευθύμης Κουλούρης να το μιμηθεί και να κάνει από τη νέα ασίστ του Πέδρο Ενρίκε στο επόμενο λεπτό το 2-1 για τον ΠΑΟΚ.

Τρία γκολ μέσα σε διάστημα δύο λεπτών!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Κίτσιου από τον Κόντο) έκανε το 3-1 για τους «ασπρόμαυρους».

Τι έβαλες, ρε Πρίγιοβιτς…

Το β’ μέρος ξεκίνησε με το νεαρό Σιαμπάνη να παίρνει τη θέση του Ζέλικο Μπρκιτς καταγράφοντας τη δεύτερη συμμετοχή του κάτω από τα δοκάρια του «Δικεφάλου», με το Δεληγιαννίδη στο 47’ να υποχρεώνει τον Κουτζαβασίλη σ’ άλλη μια εντυπωσιακή απόκρουση.

Ο Ίβιτς στο57’ έριξε και τον Πρίγιοβιτς στο παιχνίδι, με τον Ουάρντα στο 62’ να πετυχαίνει το 4-1  και την Τούμπα να ασχολείται αποκλειστικά με την ΑΕΚ και τον τελικό της 6ης Μαΐου.  

Πάντως στο 83’ όρθια αποθέωσε τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς για το καταπληκτικό γκολ που σημείωσε κάνοντας το 5-1. Ο Σέρβος επιθετικός, συνεχίζοντας το εντυπωσιακό σερί των γκολ, πέρασε την μπάλα με τακουνάκι πάνω από τον Ιωάννου και πλάσαρε τον Κουτζαβασίλη σηκώνοντας την Τούμπα στο πόδι! 

Πηγή gazzetta.gr

About darky

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου