Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει εκτελέσει 340 ανθρώπους από το 2011


Οι 140 ήταν ανώτατοι αξιωματούχοι στην κυβέρνηση, το στράτευμα και το Εργατικό κόμμα - «Προσπαθεί να δείξει ότι είναι αφεντικό» παρατηρεί καθηγητής

Σοκ προκαλεί η έρευνα του ινστιτούτου για την Εθνική Στρατηγική Ασφαλείας από τη Νότια Κορέα βάσει της οποίας ο Κιμ Γιονγκ Ουν από το 2011 οπότε και διαδέχθηκε τον πατέρα του στη θέση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας έχει εκτελέσει συνολικά 340 άτομα.

Από τα θύματα του βορειοκορεάτη δικτάτορα οι 140 ήταν ανώτατοι αξιωματούχοι στην κυβέρνηση, το στράτευμα και το Εργατικό κόμμα.

Όπως παρατηρεί ο αναλυτής Μπρους Μπένετ ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει δώσει »ακραία δείγματα» βαρβαρότητας τα τελευταία 5 χρόνια καθώς, όπως σημειώνει, «έχει αλλάξει πέντε φορές τον υπουργό Άμυνάς του όταν ο πατέρας του προχώρησε στην ίδια κίνηση μόνο τρια χρόνια στα 17 χρόνια της διακυβέρνησής του, με τις δύο αλλαγές να γίνονται γιατί ο υπουργός πέθανε απο γηρατειά».

Από την πλευρά του ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Hawaii Pacific, Σεούνγκ Κουν Κο, δήλωσε στο CNN ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι λίγο ακραίος όταν απαντά σε ό,τι αυτός θεωρεί απειλή.

«Είναι ένας κακομαθημένος γιατί ήταν ο γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος στον κύκλο της διακυβέρνησης για να τον σταματά». «Προσπαθεί απεγνωσμένα να φανεί αντάξιος με τον πατέρα του ότι είναι ένας μεγάλος ηγέτης και για να το κάνει αυτό "το παίζει αφεντικό" στα στελέχη της κυβέρνησης, του στρατού και του κόμματός του» προσθέτει ο καθηγητής.




About Unknown

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου