Πολάκης: Ο Γιαννόπουλος δεν ανταποκρίθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης


Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Θανάση Γιαννόπουλου, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να δηλώνει από τα Χανιά ότι ο διοικητής του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν ανταποκρίθηκε στο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης.



 Πολάκης: Ο Γιαννόπουλος δεν ανταποκρίθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης
«Δεν ζητήσαμε από τον κ. Γιαννόπουλο να παραιτηθεί από το σπίτι του και την περιουσία του πατέρα του, αλλά από μια θέση στην οποία ορίστηκε με πολιτικό τρόπο» ανέφερε ο κ. Πολάκης. Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι ο διοικητής του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν ανταποκρίθηκε στο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης, «δηλαδή την κάθαρση παρακρατικών μηχανισμών που για χρόνια γλεντοκοπούσαν με μαύρο" χρήμα στην πλάτη του ελληνικού λαού».

«Από τη στιγμή που δεν ανταποκρίθηκε σ' αυτό, ούτε επιτάχυνε μια σειρά από διαδικασίες που για πρώτη φορά είπαμε ότι πρέπει να γίνουν με αξιοκρατικό τρόπο, με κριτήρια ΑΣΕΠ δηλαδή και όχι με τα μπιλιετάκια των βουλευτών, γιατί έχει γίνει μεγάλος θόρυβος σχετικά με αυτό το πράγμα, ότι πήρα τους φακέλους και τους φτιάξαμε εκεί που θέλαμε. Πήραμε τους φακέλους και εφαρμόσαμε για πρώτη φορά τα κριτήρια του ΑΣΕΠ. Αυτό έγινε. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν ανταποκρίνεται παύεται και αντικαθίσταται» κατέληξε.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο «Βήμα FM», ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι θα προβεί σε «όλες τις ενέργειες» που προβλέπονται σε σχετικές περιπτώσεις.
Μάλιστα, προχώρησε σε επίθεση εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

«Ο κύριος υπουργός νόμισε ότι κατά αυτό τον τρόπο, θα τρομοκρατήσει το διοικητικό συμβούλιο και θα υπογράψει το διοικητικό συμβούλιο, λίστα επιτυχόντων γιατρών και νοσηλευτών, που θα ερχόντουσαν αργότερα, παράνομα. Ε, αυτό, δεν μπόρεσε να το πετύχει, δεν μπορούσε να γίνει από εμάς, εμείς τη νομιμότητα σεβόμαστε και αυτή διακονούμε, αυτό βέβαια δεν το αντιλαμβάνεται ο κ. υπουργός και προτίμησε τη λύση αυτή, δηλαδή να μας οδηγήσει σε παραίτηση» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, και συνέχισε: «Δεν παραιτούμεθα, διότι είναι ηθικοί οι λόγοι της μη παραίτησής μου, λόγω του ότι θα δεχόμουν αυτές τις αιτιάσεις τις οποίες αναφέρει ο κ. υπουργός».
Μάλιστα, ο κ. Γιαννόπουλος έκανε λόγο για «απρέπειες» και «ψευτο-τσαμπουκάδες του αναπληρωτή υπουργού».

Στα άκρα η κόντρα
Η κόντρα μεταξύ του Π. Πολάκη και του Θ. Γιαννόπουλου οδηγήθηκε στα άκρα χτες, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας περί αντικατάστασης του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, το αρμόδιο υπουργείο ανακοίνωσε την αποπομπή του κ. Γιαννόπουλου και την αντικατάστασή του από τον Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο κ. Γιαννόπουλος είχε διαμηνύσει από χτες ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από την θέση του.
Μάλιστα, μετά από την πρώτη δημόσια άρνηση του κ. Γιαννόπουλου να παραιτηθεί, ο κ. Πολάκης έγραψε στο facebook ότι σε περίπτωση που δεν αποχωρήσουν αυτοβούλως τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην παύση τους.
Μερικές ώρες αργότερα εκδόθηκε η ανακοίνωση του υπουργείου για την αντικατάσταση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Περισσότερα εδώ: πηγή

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου