Σφοδρές συγκρούσεις και οδομαχίες στα Τίρανα, με κανόνια νερού, μολότοφ, ξυλοδαρμούς διαδηλωτών, σωλήνες με πυροτεχνήματα και τις πλαστικές σφαίρες των αρχών να σημαδεύουν τα κεφάλια διαδηλωτών.
Ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Αγκρόν Γκιεκμαρκάι, κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν σήμερα «στη διαμαρτυρία για την ανατροπή της κυβέρνησης Ράμα».
Σε δήλωσή του για το Syri TV, κανάλι προσκείμενο στην αντιπολίτευση, ο Γκιεκμαρκάι είπε ότι σήμερα η «αλβανική νεολαία και η κοινωνία δίνουν μια επική μάχη ενώ αντιμετωπίζουν την αστυνομική τρομοκρατία». Η αστυνομία χρησιμοποιεί κανόνια νερού, χημικά, πλαστικές σφαίρες και ακραία βία, με τους διαδηλωτές να απαντούν με πυροσωλήνες από όπου εκτοξεύονται πυροτεχνήματα, βόμβες μολότοφ και πέτρες. Το κανάλι καλύπτει τις πορείες με πολλούς ανταποκριτές, ενώ σοβαρά επεισόδια έγιναν πριν από περίπου δυόμιση ώρες.
Περισσότερα: in.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου