Ισπανία: 49.000 μετανάστες πέρασαν από το Μαρόκο στη Θέουτα σε 24 ώρες - Τουλάχιστον 18 νεκροί

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται η Ισπανία, μετά τη μαζική είσοδο χιλιάδων μεταναστών στη Θέουτα από το Μαρόκο, με τις αρχές να ενισχύουν την ασφάλεια στην περιοχή με την ανάπτυξη μονάδων του στρατού . Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στον ισπανικό θύλακα, ενώ η νέα μεταναστευτική κρίση προκαλεί πολιτικές αντιδράσεις και εντάσεις στην Ευρώπη.

Παράλληλα οι ισπανικές αρχές προσπαθούν να εμποδίσουν να συμβεί το ίδιο και στον άλλο κοντινό ισπανικό θύλακα, τη Μελίγια.

Η ισπανική κρατική τηλεόραση TVE μετέδωσε ότι 2.000 με 3.000 άνθρωποι πέρασαν στη Θέουτα χθες.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, περίπου 49.000 μετανάστες είχαν εισέλθει στον θύλακα της Θέουτα τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς έσπευδαν δια θαλάσσης και ξηράς από το Μαρόκο.



Περισσότερα: capital.gr

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου