
Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια τελετής απονομής σχολικών βραβείων, ο Τούρκος υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις αλλαγές στη διδακτέα ύλη στο πλαίσιο του «Εκπαιδευτικού Μοντέλου του Αιώνα της Τουρκίας».
«Υπάρχουν ορισμένες έννοιες που μας επιβλήθηκαν χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Για παράδειγμα, κάτι που φαίνεται πολύ αθώο: στα βιβλία Ιστορίας μάς δίδασκαν τις "Σταυροφορικές Εκστρατείες". Το σωστό όμως είναι “Σταυροφορικές Επιθέσεις”», δήλωσε ο Γιουσούφ Τεκίν.
Αναφερόμενος στη γεωγραφική ορολογία, πρόσθεσε: «Όταν υπεγράφη η Λωζάνη, δεν υπήρχε “Αιγαίο Πέλαγος”. Πού είναι αυτό το “Αιγαίο Πέλαγος”; Γιατί στη Λωζάνη δεν λένε “Αιγαίο Πέλαγος”; Διότι το όνομα της θάλασσας είναι “Θάλασσα των Νήσων”. Το “Αιγαίο Πέλαγος” είναι μια έννοια που εισήχθη στη βιβλιογραφία μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εν μέρει με την επιθυμία της Ελλάδας».
Περισσότερα: sigmalive
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου