
Καθώς ο καρκίνος του παχέος εντέρου εμφανίζεται όλο και συχνότερα σε άτομα κάτω των 50, οι ειδικοί ψάχνουν τι έχει αλλάξει στις ζωές. Μια νέα μελέτη ρίχνει φως σε έναν παράγοντα που διαρκώς ενισχύεται στις διατροφικές μας συνήθειες και φαίνεται να σχετίζεται με τα νέα ιατρικά δεδομένα για τη νόσο: Την εκρηκτική αύξηση της κατανάλωσης υπερεπεξεργασμένων τροφίμων.
Τα συγκεκριμένα τρόφιμα τα οποία κατακλύζουν την καθημερινότητά μας μπορεί να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από όσο πιστεύαμε.
Η νέα πρωτοποριακή μελέτη έρχεται να ενισχύσει τα ήδη ανησυχητικά δεδομένα, υποδεικνύοντας ότι η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης μη καρκινικών αδενωμάτων του παχέος εντέρου σε νεαρή ηλικία. Τα αδενώματα αυτά είναι αναπτύξεις ή πολύποδες στο παχύ έντερο και το ορθό, οι οποίοι με τον χρόνο μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο.
Περισσότερα: newsbeast
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου