
Το πρήξιμο στην κοιλιά μετά από ένα μεγάλο γεύμα είναι κάτι που σχεδόν όλοι έχουμε βιώσει. Ωστόσο, σύμφωνα με τη διατροφολόγο δημόσιας υγείας Δρ. Έμμα Ντέρμπισαϊρ, δεν είναι μόνο το φαγητό που ευθύνεται για τη δυσάρεστη αυτή αίσθηση.
Μιλώντας στη Daily Mail, η ειδικός επισημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι φουσκώματος — και όχι όλοι σχετίζονται με τη διατροφή. Από ορμονικές διακυμάνσεις και άγχος, μέχρι δυσκοιλιότητα, κατακράτηση υγρών ή γαστρεντερικά αέρια, το φούσκωμα μπορεί να έχει σύνθετες αιτίες και να διαρκεί από λίγες ημέρες μέχρι και εβδομάδες.
«Συχνά το φούσκωμα είναι αποτέλεσμα συνδυασμού παραγόντων», αναφέρει η Δρ. Ντέρμπισαϊρ. «Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι τα αέρια του πεπτικού, αλλά δεν είναι η μόνη».
Περισσότερα: alfavita
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου