Σοκολάτα: Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα εκπληκτικό όφελος της σοκολάτας

Η θεοβρωμίνη μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα καλής χοληστερόλης σας - και η μαύρη σοκολάτα τυχαίνει να είναι μια καλή πηγή.

Μια φυσική ένωση που βρίσκεται στη σοκολάτα φαίνεται πως μπορεί να αυξήσει ελαφρώς τα επίπεδα της «καλής» HDL χοληστερόλης, σύμφωνα με νέα έρευνα. Αν και η επίδραση είναι μικρή, τα ευρήματα δίνουν στους επιστήμονες περισσότερα στοιχεία για τη σχέση ανάμεσα στο κακάο και την υγεία της καρδιάς.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Food Science & Nutrition, εξέτασε τη θεοβρωμίνη - ένα ήπιο διεγερτικό παρόμοιο με την καφεΐνη που βρίσκεται φυσικά στο κακάο. Αν και μέχρι τώρα η προσοχή είχε στραφεί κυρίως στις πολυφαινόλες του κακάο (αντιοξειδωτικές ενώσεις με αποδεδειγμένα καρδιοπροστατευτικά οφέλη), οι ερευνητές θέλησαν να διερευνήσουν τον ρόλο της θεοβρωμίνης.



Περισσότερα: dnews

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου