Κίνα: Επιτυχημένη δοκιμή μη πυρηνικής βόμβας υδρογόνου – Τι μπορούν να κάνουν 2 κιλά της βόμβας

Με μόλις 2 κιλά εκρηκτικού μηχανισμού η Κίνα δημιούργησε μια βόμβα με ισχύ 15 φορές ισχυρότερη από το ΤΝΤ και θερμοκρασία 1.000 βαθμών κελσίου που καταστρέφει με χειρουργική ακρίβεια τα πάντα.

Κινέζοι επιστήμονες δοκίμασαν με επιτυχία μια μη πυρηνική βόμβα υδρογόνου εν μέσω της ώθησης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) προς καθαρότερες ενεργειακές λύσεις. Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω της αυξανόμενης αμυντικής υποστήριξης των ΗΠΑ προς την Ταϊβάν και της προσπάθειας της Κίνας για κυριαρχία στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας South China Morning Post, ο εκρηκτικός μηχανισμός, βάρους 2 κιλών, αναπτύχθηκε από το ερευνητικό ινστιτούτο 705 της China State Shipbuilding Corporation (CSSC), το οποίο είναι γνωστό για τις εργασίες του σε υποβρύχια οπλικά συστήματα.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές πυρηνικές βόμβες, η συσκευή αυτή χρησιμοποιεί ένα στερεό υλικό αποθήκευσης υδρογόνου με βάση το μαγνήσιο, γνωστό ως υδρίδιο του μαγνησίου, το οποίο μπορεί να αποθηκεύσει περισσότερο υδρογόνο από ό,τι οι δεξαμενές υπό πίεση.



Περισσότερα: in.gr

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου