Αυγά: Η επίδραση της κατανάλωσης στη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία - Επιστημονική μελέτη

Μελέτη παρακολούθησε την επίδραση της κατανάλωσης αυγών για 4 χρόνια, από ενήλικες άνω των 55 ετών.

Τα ποσοστά εξασθένησης της μνήμης και της νόσου του Αλτσχάιμερ έχουν αυξηθεί. Οι εκτιμήσεις επιπολασμού για το 2024 υποδηλώνουν ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάνω από 6,9 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 ετών πάσχουν από νόσο του Αλτσχάιμερ. Ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για την εξασθένηση της μνήμης και τη νόσο του Αλτσχάιμερ είναι η ηλικία και δεδομένης της αυξανόμενης μακροζωίας των ανθρώπων που ζουν σήμερα, ο επιπολασμός αυτής της ασθένειας αναμένεται να διπλασιαστεί σχεδόν σε περίπου 13,8 εκατομμύρια έως το 2060.

Σύμφωνα με ανασκόπηση και μετα-ανάλυση δεκαεπτά μελετών, η υψηλή χοληστερόλη στο πλάσμα στη μέση ηλικία υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο ήπιας γνωστικής εξασθένησης και της νόσου του Αλτσχάιμερ στα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, η συσχέτιση της διατροφικής χοληστερόλης με τη γνωστική έκπτωση είναι ασυνεπής. Αν και ορισμένες συγχρονικές μελέτες αναφέρουν ότι η μεγαλύτερη πρόσληψη τροφών πλούσιων σε χοληστερόλη σχετίζεται με χαμηλότερη γνωστική απόδοση άλλες μελέτες αναφέρουν είτε καμία επίδραση, είτε ευεργετική επίδραση.



Περισσότερα: cibum.gr

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου