
Τι λένε οι ειδικοί για την ποιότητα των συγκεκριμένων λουκάνικων;
Το λουκάνικο Φρανκφούρτης είναι λεπτό προψημένο λουκάνικο από χοιρινό κρέας σε περίβλημα από έντερο προβάτου. Η ιδιαίτερη γεύση του αποκτάται με μια ειδική μέθοδο καπνίσματος σε χαμηλή θερμοκρασία. Για να καταναλωθεί δε μαγειρεύεται αλλά θερμαίνεται σε ζεστό νερό για περίπου οκτώ λεπτά προκειμένου να μη σκάσει το περίβλημα.
Τα συγκεκριμένο λουκάνικο αναφέρεται ως σπεσιαλιτέ της Φρανκφούρτης ήδη σε μεσαιωνικές πηγές, καθώς μαγειρεύονταν συχνά κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης των αυτοκρατόρων στο Ρέμερμπεργκ. Στη Γερμανία, το καπνιστό λουκάνικο Φρανκφούρτης έχει ένδειξη προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης από το 1860 περίπου.
Περισσότερα: cibum.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου