Επιστήμονες δημιούργησαν ένα χρυσό μαρούλι που έρχεται με ενισχυμένη βιταμίνη

Επιστήμονες έχουν δημιουργήσει γενετικά ένα ειδικό «χρυσό μαρούλι» που προσφέρει σημαντικά υψηλότερες ποσότητες βιταμίνης Α, ενός θρεπτικού συστατικού απαραίτητου για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, την όραση, αλλά και την ανάπτυξη. Αυτή η νέα προσέγγιση δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο προϊόν, αλλά ανοίγει τον δρόμο για να δώσουμε υγειονομική ώθηση και σε άλλα λαχανικά στο μέλλον.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής επιστήμονες από το Πολυτεχνείο της Βαλένθια (UPV) στην Ισπανία, ενίσχυσε την ποσότητα του βήτα-καροτένιου — μιας κόκκινης-πορτοκαλί χρωστικής που μετατρέπεται σε  βιταμίνη Α - στο μαρούλι (Lactuca sativa) με τη βοήθεια γενετικών τροποποιήσεων. Αρχικά, αύξησαν την παραγωγή του βήτα-καροτένιου πέντε φορές σε ένα σχετικό φυτό, το Nicotiana benthamiana, και στη συνέχεια μετέφεραν αυτές τις τροποποιήσεις στο μαρούλι.



Περισσότερα: techmaniacs


About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου