Η υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προιόντων, και ειδικότερα γάλακτος, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σε σύγκριση με τη μέτρια κατανάλωση, σύμφωνα με νεότερα ερευνητικά στοιχεία.
Από την άλλη, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, δε διαπιστώθηκε κάποια συσχέτιση μεταξύ του αυξημένου κινδύνου καρκίνου του προστάτη και της πρόσληψης ασβεστίου που δεν προέρχεται από γαλακτοκομικά προϊόντα, γεγονός που υποδηλώνει ότι ουσίες εκτός από το ασβέστιο παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του καρκίνου.
Περισσότερα: topontiki
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου