Σπανάκι: Τα όργανα που ωφελεί και ποιοι δεν πρέπει να το τρώνε

Το σπανάκι είναι ένα φυλλώδες πράσινο λαχανικό που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά.

Μπορείτε να απολαύσετε το σπανάκι με αρκετούς τρόπους: ωμό σε σαλάτες, smoothies, σάντουιτς ή μαγειρεμένο ως συνοδευτικό ή μέρος ενός κυρίως πιάτου.

Προάγει την υγεία των ματιών

Το σπανάκι περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη (καροτενοειδή), τα οποία συσσωρεύονται στον αμφιβληστροειδή, ιδιαίτερα στην ωχρά κηλίδα και είναι γνωστά ως χρωστικές της ωχράς κηλίδας. Τόσο η λουτεΐνη, όσο και η ζεαξανθίνη, ως αντιοξειδωτικά, προάγουν την υγεία των ματιών, μειώνοντας το οξειδωτικό στρες στους ιστούς των ματιών. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία.



Περισσότερα: newsit

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου