Πεπόνι ή καρπούζι; Μάθετε τη διαφορά και ποιο είναι πιο υγιεινό

Ενώ υπάρχουν πολλές ποικιλίες πεπονιού, πολλές από αυτές έχουν κιτρινωπό δέρμα και λευκή σάρκα. Τα καρπούζια, από την άλλη πλευρά, είναι μεγαλύτερα πράσινα φρούτα με κόκκινο εσωτερικό. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές άλλες πτυχές που θα φωτίσουν τις διαφορές μεταξύ των δύο φρούτων.

Καρπούζι

Τα πεπόνια και τα καρπούζια είναι μια δροσερή, γλυκιά και αναζωογονητική απόλαυση τα καλοκαίρια. Και τα δύο αυτά φρούτα που κατά σύμπτωση ανήκουν στην ίδια οικογένεια απολαμβάνονται σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, τόσο τα φρούτα όσο και οι ποικιλίες τους έχουν εντυπωσιακές οπτικές και υφικές διαφορές που τα ξεχωρίζουν. Ας τους ρίξουμε μια ματιά.

Καρπούζι ή πεπόνι;

Το καρπούζι είναι ένα μεγάλο στρογγυλό φρούτο που έχει πράσινο φλοιό και κόκκινο εσωτερικό. Πιστεύεται ότι το καρπούζι εξημερώθηκε για πρώτη φορά στη βορειοανατολική Αφρική πριν από περισσότερα από 4.000 χρόνια. Το καρπούζι είναι ένα καλοκαιρινό φρούτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που είναι γλυκό και ζουμερό. Από την άλλη, το πεπόνι είναι άλλο ένα φρούτο που ανήκει στην ίδια οικογένεια με το καρπούζι.



Περισσότερα: el.gr

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου