Γερμανία: Να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο μέχρι το 2029, λέει ο υπουργός Άμυνας - «Οικιακά καταφύγια» σχεδιάζει το Βερολίνο με το βλέμμα στον Πούτιν

Οι κάτοικοι της Γερμανίας φοβούνται όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο εξάπλωσης του πολέμου στην Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σε σφυγμομέτρηση του περασμένου Απριλίου για λογαριασμό του ARD Deutschlandtrend το 67% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί ισχυρή ή πολύ ισχυρή την απειλή για την ασφάλεια και ειρήνη στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 28% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019. Κυρίως οι νέοι αισθάνονται αυτόν τον φόβο περισσότερο και από την κλιματική αλλαγή. 

Κι αυτό προκύπτει από μια τελευταία μελέτη «Νεολαία στη Γερμανία», που καταγράφει τάσεις. Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων ηλικίας από 14 έως 29 ετών φοβάται τον πόλεμο στην Ευρώπη. Για πρώτη φορά ο πόλεμος γίνεται πραγματικά απτός για τη νέα γενιά. Αυτό οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι η Ουκρανία είναι γεωγραφικά κοντά. Από τη Λειψία, για παράδειγμα, το Κίεβο απέχει ελάχιστα περισσότερο από ό,τι η Ρώμη, λίγο λιγότερο από 1.500 χιλιόμετρα.



Περισσότερα: protothema

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου