Την έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες για ευεξία - Η πιο υγιεινή τροφή στον κόσμο είναι ελληνική και την έχουμε όλοι στο σπίτι μας

Ο τραχανάς είναι αναπόσπαστο κομμάτι των παιδικών μας αναμνήσεων. Το έφτιαχνε η μαμά μας σαν φάρμακο και όχι μόνο. Αποτελεί την αρχαιότερη πρόχειρη, αλλά πλήρως υγιεινή τροφή. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για σοκολατένιο γλυκό ψυγείου.

Είναι ένα είδος ζυμαρικού και απαντάται σε διάφορα είδη: γλυκός ή ξινός, χοντρός η ψιλός, νηστίσιμος ή μη. Τον μαγειρεύουμε κυρίως σαν σούπα, αλλά και σε πιο πηχτή μορφή. Το περίεργο είναι ότι αν και αποτελεί κατεξοχήν ελληνικό παραδοσιακό πιάτο, δεν σερβίρεται στις ελληνικές ταβέρνες, αλλά τον βρίσκουμε στα πιο γκουρμέ εστιατόρια.

Ο τραχανάς είναι φτιαγμένος από αλεύρι και γάλα και ουσιαστικά τον έφτιαχναν για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το γάλα χωρίς να χαλάσει. Το αλεύρι μουσκευόταν με γάλα και ύστερα αποξεραινόταν στον ήλιο. Φτιάχνεται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όπου η υψηλή θερμοκρασία προκαλεί ευκολότερα ζύμωση στο γάλα και στεγνώνει γρήγορα στη συνέχεια το μείγμα.



Περισσότερα: athensmagazine

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου