Σίδηρος: Ποια τρόφιμα «γεμίζουν» καλύτερα τις αποθήκες του οργανισμού

Αποτελεί ένα μέταλλο εξαιρετικά σημαντικό για την υγεία και την ορθή λειτουργία του οργανισμού. Συμμετέχει σε βασικές διεργασίες του σώματος, όπως η μεταφορά οξυγόνου και η σύνθεση πρωτεϊνών και ενζύμων. Παρ’ όλα αυτά, η επάρκειά του δεν είναι δεδομένη για όλους. Κάποιοι αντιμετωπίζουν αυξημένες δυσκολίες να διασφαλίσουν τις απαραίτητες ποσότητες. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό ο σίδηρος να προσλαμβάνεται μέσω της διατροφής.

Ευτυχώς, πρόκειται για ένα μέταλλο που εμπεριέχεται τόσο σε φυτικές, όσο τροφές ζωικής προέλευσης. Τα άπαχα κρέατα, τα θαλασσινά, οι ξηροί καρποί και τα όσπρια όπως τα φασόλια αποτελούν εξαιρετικές πηγές σιδήρου. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι να αποτελούν μέρος μιας γενικότερα ισορροπημένης διατροφής.



Περισσότερα: zarpanews

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου