Ιταλία: Στην ουρά για την «καλύτερη πίτσα του κόσμου»

Ή πίτσες μπλε. Πώς μια γενιά από γαστρονομικά αστοιχείωτους influencers δημιούργησαν μια υπερβολική (και ψεύτικη) εικόνα για το φαγητό. 

 Οι food bloggers (οι περισσότεροι γαστρονομικά αστοιχείωτοι και εντελώς αναξιόπιστοι) είναι πλέον μάστιγα, στην τηλεόραση, στα site, στο YouTube, στο TikTok, γιατί δημιουργούν μια εικόνα για το φαγητό που ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα.   .

Νάπολη, Σάββατο μεσημέρι, ο καιρός είναι αυτό που λες «χαρά Θεού». Φεύγουμε από το αρχαιολογικό μουσείο με πολύ καλή διάθεση, γιατί είναι η πρώτη φορά που έχουμε πετύχει σχεδόν όλες τις αίθουσες ανοιχτές, η προηγούμενη ήταν Αύγουστος και τα πάντα υπολειτουργούσαν. Είναι λίγο μετά τις δώδεκα και αποφασίζουμε να πάμε στην L'Antica Pizzeria da Michele να φάμε πίτσα -γιατί δεν νοείται να πας στην Νάπολη χωρίς να φας πίτσα, «την καλύτερη πίτσα του κόσμου», -που για τους περισσότερους ξένους tour operators είναι πάνω από κάθε αξιοθέατο, αρχαίο, νέο, ακόμα και την κοντινή Πομπηία. Το αρχαιολογικό μουσείο με τα ψηφιδωτά της Πομπηίας και τα λοιπά αριστουργήματα δεν βρίσκεται καν στην πρώτη πεντάδα. Ο Τόνι, ντόπιος ξεναγός που μας έχει νοικιάσει ένα δωμάτιο στο σπίτι του, μάς λέει ότι πολλοί από τους τουρίστες δεν ενδιαφέρονται να επισκεφτούν ούτε το «μυστικό δωμάτιο» με τα ερωτικά, τούς αρκεί να δουν τις φωτογραφίες στο κινητό τους. 



Περισσότερα: lifo.gr

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου