Tα λαχταριστά τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης τριών τύπων καρκίνου

Αν και είναι πεντανόστιμα και σε έναν βαθμό εθιστικά, πρόκειται για προϊόντα υψηλής επεξεργασίας που η κατανάλωσή τους χρειάζεται προσοχή, σύμφωνα με νεότερη μελέτη, καθώς σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου

Συνήθως αποτελούν την εύκολη λύση τη στιγμή που πεινάμε, καθώς είναι φθηνά, ιδιαίτερα εύγευστα και, παρά τις προειδοποιήσεις για την υγεία, παραμένουν ευρέως διαθέσιμα και έτοιμα προς κατανάλωση. Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του στόματος, του λαιμού και του οισοφάγου, ενώ η παχυσαρκία μπορεί να μην είναι ο μόνος παράγοντας σύνδεσης των τροφίμων αυτών με τον καρκίνο, όπως διαπιστώνει διεθνής έρευνα, με επικεφαλής την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ και τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC). Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό «European Journal of Nutrition».

Σε αυτή την κατηγορία τροφίμων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα μπισκότα, τα ντόνατς, τα έτοιμα γεύματα και τα πατατάκια. 



Περισσότερα: ygeiamou

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου