Παράταση για το επίδομα των 400 ευρώ σε εργαζόμενους - Η διαδικασία για τις αιτήσεις

Παράταση για το επίδομα των 400 ευρώ που χορηγεί η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) προκειμένου να «ενισχύσουν» τις δεξιότητές τους σχεδόν 150.000 εργαζόμενοι. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα θεωρητικής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 80 ωρών (διά ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης) και με την ολοκλήρωσή τους να λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα που διαμορφώνεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης.

Όπως αναφέρει το enikonomia.gr, μέσα από το νέο Πρόγραμμα «Πάω Μπροστά» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Πανεπιστημίων, διεθνείς κολοσσούς τεχνολογίας και αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), προσφέρει στους εργαζόμενους μία ευρεία λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης.

Ποιες δεξιότητες περιλαμβάνει η … λίστα

Η παράταση δόθηκε ώστε οι Πάροχοι Κατάρτισης (Κ.Ε.Δι.Βι.Μ. των Α.Ε.Ι. και αδειοδοτημένα Κ.Δ.Β.Μ.) να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων 150.000 εργαζομένων «Πάω Μπροστά» μέχρι και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, ώρα 23:59.



Περισσότερα: enikos

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου