Το τηγανητό φαγητό που δεν πρέπει να τρώνε όσοι είναι άνω των 40 ετών

Oι πατάτες είναι γνωστή -πλούσια- πηγή αντιοξειδωτικών (oυσίες που προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού και συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών).

Παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη βελτίωση του ρυθμού του μεταβολισμού και ως εκ τούτου, ‘σπάνε’ σύνθετες ουσίες σακχάρου, με υψηλότερο ρυθμό.

Επιπροσθέτως, η περιεκτικότητα σε άμυλο βοηθά στην ανάπτυξη καλών βακτηρίων, προάγοντας την υγεία του εντέρου. Όργανο που βοηθά στην ενημέρωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Σύμφωνα με μελέτη, οι βραστές πατάτες βοηθούν πολύ στο να νιώσουμε χορτάτοι. Το αυτό ισχύει και όταν είναι στην έκδοση πουρέ ή όταν τις ψήνουμε.

Όχι όμως, και όταν τις τηγανίζουμε.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition και αφορούσε τη συμμετοχή 4.500 ανθρώπων, έδειξε πως όταν τρώμε τηγανητές πατάτες για περισσότερες από δυο φορές την εβδομάδα, ενδεχομένως να αυξάνουμε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.



Περισσότερα: news247

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου