Αυστηρό μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Τουρκία: Η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή


Μεγάλη είναι η ανησυχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τις απειλές Ερντογάν με την αμερικανική πλευρά να έχει διαμηνύσει στην αντίστοιχη τουρκική ότι θα πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης τονίζοντας παράλληλα ότι η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου ανέφερε «προτρέπουμε τους Συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση».

Στην απάντηση του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματία. Προτρέπουμε τους Συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι και βασικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ των Ηνωμένων Πολιτειών».




Περισσότερα: newsit

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου