Κρήτη: Γλιτώσαμε από τις μωβ μέδουσες - Έρχονται τα μπλε καβούρια

Ανησυχία προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι την εμφάνισή τους έκαναν οι μωβ μέδουσες σε ελληνικές παραλίες καθώς το τσίμπημά τους θεωρείται ιδιαίτερα επώδυνο.

Ωστόσο σε ότι αφορά τις παραλίες της Κρήτης καθησυχαστική εμφανίζεται η ερευνήτρια του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), Γιολάντα Κουλούρη καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί πληθυσμοί της μωβ μέδουσας πέριξ του νησιού, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτό στο μέλλον. Μεμονωμένα θεωρούνται και τα περιστατικά τσιμπημάτων από τσούχτρες, σε ακτές του νησιού.

Τα μπλε καβούρια

Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελούντα καθώς την εμφάνισή του έκαναν τροπικοί «μετανάστες», τα λεγόμενα μπλε καβούρια. Πρόκειται για θαλάσσια είδη που μπορεί να ψαρεύουν ελεύθερα οι αλιείς και μάλιστα αποτελούν και έναν άκρως εκλεκτό μεζέ. 

Σύμφωνα όμως με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών όλα τα είδη εισβολείς όπως οι λαγοκέφαλοι χρειάζονται παρακολούθηση καθώς ενδέχεται να πολλαπλασιαστούν χωρίς όριο.Περισσότερα: neakriti

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου