Από ποιον καρκίνο κινδυνεύετε αν καταναλώνετε πολλά ψάρια και πολύ γάλα

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες η μεγάλη κατανάλωση ψαριών και γαλακτοκομικών σχετίζεται με δύο τύπους καρκίνου.

Συγκεκριμένα, η μεγάλη κατανάλωση ψαριών σχετίζεται με αύξηση του κινδύνου καρκίνου του δέρματος (μελανώματος), ενώ των πολλών γαλακτοκομικών και ιδίως του γάλατος με αυξημένη πιθανότητα καρκίνου του προστάτη.

Η πρώτη έρευνα από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μπράουν του Ρόουντ Άιλαντ, η οποία αφορούσε 491.367 ενήλικες με μέση ηλικία 62 ετών σε βάθος 15ετίας, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό για θέματα καρκίνου «Cancer Causes & Control». Από αυτούς, οι 5.034 (περίπου 1%) διαγνώστηκαν με κακόηθες μελάνωμα και οι 3.284 (0,7%) με τοπικό μελάνωμα σταδίου 0.



Περισσότερα: ieidiseis

About Viernes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου