Εξορμήσεις: Φαράγγι του Χα - Οροπέδιο του Λασιθίου (Pic)


Προς την ανατολική πλευρά της Κρήτης, στον νομό Λασιθίου και προς Ιεράπετρα, υπάρχει ένα μαγευτικό φαράγγι με απίστευτη ομορφιά και μεγάλους καταρράκτες. Αυτό είναι το φαράγγι του Χα.

Από εκεί ξεκίνησε αυτή μας η βόλτα όπου φτάσαμε με αμάξι. Παρόλο που δεν μπορέσαμε να το διασχίσουμε, καταφέραμε να αποτυπώσουμε στους φωτογραφικούς μας  φακούς. Συγκεκριμένα σταθήκαμε στο σημείο όπου βρίσκετε το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού και από εκεί είδαμε μοναδικές εικόνες από αυτό το όμορφο τοπίο


Στην παραπάνω φωτογραφία ψηλά και στο βάθος μπορείτε να διακρίνετε έναν ακόμα καταρράκτη. 

Συνεχίζοντας την βόλτα μας μετά το φαράγγι αλλάξαμε προορισμό και ανεβήκαμε προς το οροπέδιο του Λασιθίου ώστε να απολαύσουμε το μπόλικο χιόνι που είχε πέσει στην περιοχή.


Εικόνες μοναδικές και κατάλευκες, με τον κόσμο να ψάχνει να βρει σημείο ώστε να περάσει μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς στα χιόνια.  

Το ύψος του χιονιού είχε φτάσει να είναι σχεδόν πάνω από 1,5 μέτρο. Αργά το απόγευμα άρχισε να πέφτει και ομίχλη δίνοντας στο τοπίο ακόμα μεγαλύτερη ομορφιά.Αν και τώρα σχεδόν έχουν λιώσει τα χιόνια, μπορείτε να κάνετε τα δικά σας σχέδια για τον επόμενο χειμώνα.

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου