Squid Game: Τρόμος από τη σειρά του Netflix – Μαθητές φθάνουν σε ακραίες καταστάσεις

Το «Squid Game» είναι το φαινόμενο του Netflix της μετα-covidεποχής. Αποκαλύπτοντας τις παθογένειες μιας κοινωνίας που διψάει για εύπεπτο θέαμα, θεωρίες συνωμοσίες και αλόγιστη κοινωνική κριτική, έχει αρχίσει να τρομάζει με την επιδραστικότητά του.

Από την έναρξή της, στις 17 Σεπτεμβρίου, το νοτιοκορεάτικο «Squid Game» βρίσκεται στην πορεία για να γίνει η σειρά με την μεγαλύτερη θεαματικότητα στην ιστορία του Netflix! Από τότε όλοι μιλούν γι’ αυτό και κάποιοι το μιμούνται!

Το σενάριο είναι γνωστό πλέον, αλλά ας το υπενθυμίσουμε: Σε 7 ωριαία και δυο 30λεπτα επεισόδια, 456 παίκτες – χρεοκοπημένοι της ζωής και στα όρια της αυτοκτονίας,  ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε παιδικά παιχνίδια, διεκδικώντας χρηματικό έπαθλο  30 εκατ. ευρώ. Όσοι αποτυγχάνουν εξοντώνεται κυριολεκτικά. Αίμα, βία κι αγωνία, τα στοιχεία που κάνουν την σειρά ακαταμάχητη!

Τώρα, όπως κάθε δημοφιλής σειρά έχει αντίκτυπο στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεολαία. Αν και η προβολή της «απαγορεύεται» σε άτομα κάτω των 16 ετών φαίνεται να την έχουν δει ακόμα και τα νήπια… Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι στο Παρίσι διαμαρτύρονται οι μητέρες βλέποντας παιδιά προεφηβικής ηλικίας να παίζουν «Squid Game» σε παιδικές χαρές!

Την χτύπησαν μιμούμενοι το παιχνίδι

Σε βελγικό σχολείο, αναπαριστάνοντας μαθητές το πρώτο παιχνίδι της σειράς, το δικό μας «Στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα, αγέλαστα», ένα 11χρονο κορίτσι χτυπήθηκε άσχημα από τους συμμαθητές της! Το γαλλικό υπουργείο Εθνικής Παιδείας έχει συστήσει στους εκπαιδευτικούς να «πάρουν την κατάσταση πολύ σοβαρά»!



Περισσότερα: pelop.gr

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου