Emmy: Ποιες σειρές σάρωσαν στα βραβεία

To «The Crown» και το «The Queen’s Gambit» του Netflix, αλλά και το «Ted Lasso» της Apple TV, ήταν οι μεγάλοι νικητές της χθεσινής απονομής βραβείων Emmy, μια μεγάλη πρωτιά για υπηρεσίες ροής που καθιέρωσαν τη θέση τους στην τηλεοπτική βιομηχανία.

«Δεν έχω λόγια» δήλωσε ο Peter Morgan, δημιουργός και συγγραφέας του βρετανικού βασιλικού έπους «The Crown» , το οποίο συγκέντρωσε το βραβείο υποκριτικής, σεναρίου και σκηνοθεσίας, μαζί με άλλα. Το σχόλιό αυτό θα μπορούσαν να είχαν κάνει αλλά από την αντίθετη σκοπιά, και στελέχη πολλών κορυφαίων καλωδιακών καναλιών που κάποτε κυριαρχούσαν στα βραβεία Emmy αλλά και μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων – συμπεριλαμβανομένου του παρουσιαστή της χθεσινής τελετής, CBS, που τα τελευταία χρόνια έχουν καταλήξει να παίζουν το ρόλο του «χαμένου».

Το Netflix συγκέντρωσε συνολικά 44 βραβεία, που ισοδυναμούν με το ρεκόρ τηλεοπτικού δικτύου που δημιουργήθηκε το 1974, από το CBS.

Η πρώτη κορυφαία σειρά του νέου Apple TV+ ήρθε σε λιγότερο από δύο χρόνια από την έναρξή του. Το «The Crown» και το «The Queen’s Gambit» ισοβαθμούν ως ηγέτες με 11 βραβεία το καθένα, με το «Ted Lasso» να προηγείται στην πλευρά της κωμωδίας με 7 τρόπαια.

Μεγάλο νικητής και το «The Queen's Gambit» - «Έφερες το σέξι πίσω στο σκάκι»

Το «The Queen’s Gambit» έκανε την Anya Taylor Joy αστέρι και υποψήφια για Emmy χάρη στην απεικόνιση της διάνοιας του σκακιού. Ο εκτελεστικός παραγωγός, μίλησε για την ηθοποιό στην ομιλία αποδοχής του. «Έφερες το σέξι πίσω στο σκάκι και ενέπνευσες μια ολόκληρη γενιά κοριτσιών και νέων γυναικών να συνειδητοποιήσουν πως η πατριαρχία δεν έχει άμυνα απέναντι στις βασίλισσές μας» ανέφερε.

Μεγάλος νικητής της χθεσινής απονομής βραβείων Emmy, ήταν και το «Ted Lasso» της Apple TV+



Περισσότερα:e-radio

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου