Νέα Υόρκη: Τι είπαν Μητσοτάκης και Γκουτέρες - Αποκλιμάκωση με Ελπιδοφόρο

Το Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την στροφή προς μία πράσινη οικονομία, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τους στόχους του ΟΗΕ για την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος, συζητήθηκαν στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη. 

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι σταθερά υπέρμαχος της ειρήνης, της σταθερότητας και της πολυμερούς συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) και των αρχών καλής γειτονίας. 

Μάλιστα, παρουσίασε την τουρκική παραβατικότητα εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, κατά παράβαση του Χάρτη των ΗΕ και της UNCLOS. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι το μοναδικό πλαίσιο διαπραγμάτευσης για την επίλυση του Κυπριακού ορίζεται ξεκάθαρα από τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία προβλέπουν λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια. 



Περισσότερα: protagon

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου