Τρόμος στο Αφγανιστάν: Ταλιμπάν ψάχνουν πόρτα-πόρτα σε σπίτια - «Παραδοθείτε ή θα τιμωρήσουμε τις οικογένειές σας»

Χιλιάδες Αφγανοί έσπευσαν στο διεθνές αεροδρόμιο Hamid Karzai, προσπαθώντας να φύγουν από την Καμπούλ, 16 Αυγούστου, GETTY IMAGES

Μετά την κατάληψη της Καμπούλ και παρά τις διαβεβαιώσεις προς τα ΜΜΕ για αμνηστία, οι Ταλιμπάν σπέρνουν τον τρόμο αναζητώντας πολίτες που συνεργάστηκαν είτε με το ΝΑΤΟ είτε με την προηγούμενη κυβέρνηση του Αφγανιστάν, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών. 

Στρατιωτικοί πηγαίνουν πόρτα - πόρτα αναζητώντας τους στόχους τους και απειλώντας τις οικογένειές τους.  Η ακραία ισλαμιστική ομάδα είχε υποσχεθεί πως δεν θα προβεί σε εκδικητικές ενέργειες «αλλά υπάρχει φόβος πως οι Ταλιμπάν έχουν αλλάξει ελάχιστα από την βάναυση δεκαετία του 1990», που ήταν στην εξουσία, όπως σχολιάζει το BBC. 

«Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που στοχοποιούνται από τους Ταλιμπάν και η απειλή είναι ξεκάθαρη‘, δήλωσε στο βρετανικό μέσο ο επικεφαλής της ομάδας που συνέταξε την αναφορά, Christian Nellemann. «Τους γράφουν πως αν δεν παραδοθούν, οι Ταλιμπάν θα συλλάβουν, θα διώξουν, θα ανακρίνουν και θα τιμωρήσουν τις οικογένειές τους αντ' αυτών». 



Περισσότερα: lifo

About George Tservakis

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου