Βασίλης Κικίλιας: Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους - Κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες

Πλέον η πανδημία είναι μία «πανδημία των ανεμβολίαστων» ως προς την βαριά νόσηση και τη διασωλήνωση, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανακοινώνοντας τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν μόνο για τους πολίτες που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού.

Σε αντίθεση με το περσινό φθινόπωρο που η ανθρωπότητα δεν είχε άλλα όπλα άμυνας από το lockdown, τα τεστ, τις αποστάσεις και τις μάσκες, φέτος, εδώ και οχτώ μήνες υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, τόνισε ο υπουργός στην εισήγησή του. «Έχουμε την επιλογή που δεν είχαμε πριν. Ζούμε μέσα στο τείχος ανοσίας που χτίζουμε όλοι μαζί, ή μένουμε έξω από αυτό; Ζούμε ασφαλείς με τον χαμηλότερο δυνατό κίνδυνο να βρεθούμε σε ένα κρεβάτι ΜΕΘ, ή παίζουμε ρώσικη ρουλέτα με τον κοροναϊό;»

«Πάνω από το 90% των ασθενών που βρίσκονται σε ΜΕΘ COVID είναι ανεμβολίαστοι. Άρα μία βασική διαφορά, είναι ότι χάρη στο εμβόλιο δεν θα μετατρέψουμε ξανά τα νοσοκομεία σε χώρους περίθαλψης όσων νοσούν βαριά από Covid». Συνολικά έχουν εμβολιαστεί πλήρως περίπου 6 εκατομμύρια πολίτες και ο υπουργός εκτίμησε πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. 



Περισσότερα: lifo

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου