Βρετανία: Γλεντάνε τη «Μέρα Ελευθερίας» - «Τρέμει» ο υπόλοιπος πλανήτης

Από τα μεσάνυχτα η Αγγλία ήρε την υποχρέωση της χρήσης μάσκας και κατήργησε τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση, παρά τις αντιρρήσεις ημέτερων και μη, αλλά και με τα κρούσματα στη χώρα σε αλματώδη άνοδο. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο μετράει επισήμως 128.700 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19· τα κρούσματα του SARS-CoV-2 αυξάνονται ραγδαία επί εβδομάδες. Η χώρα έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων στην Ευρώπη· ξεπέρασε τα 50.000 κρούσματα για δύο συνεχόμενα 24ωρα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που μολύνθηκαν φιγουράρει ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ, που αναγκάστηκε να τεθεί σε απομόνωση αφού - αν και πλήρως εμβολιασμένος - διαγνώστηκε θετικός το Σάββατο, παρασύροντας σε κατ'οίκον περιορισμό τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, παρά τις αρχικές δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον ότι δεν θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση αλλά θα πάρει μέρος σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει καθημερινό testing.

Ο επικεφαλής των Εργατικών Κιρ Στάρμερ κατήγγειλε τη «χαοτική» διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση των Τόρις.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση χειρίζεται με «άφρονα» τρόπο την επιδημιολογική κατάσταση, εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων εξαιτίας της ιδιαίτερα μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα. Ο αριθμός των μολύνσεων ενδέχεται να φθάσει ακόμα και τις 100.000 σε ημερήσια βάση μέσα στο καλοκαίρι, προειδοποίησε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Τζόνσον.

Παρά το κύμα μολύνσεων, που συνεχίζει να φουσκώνει, ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε την άρση σχεδόν όλων των περιορισμών που παρέμεναν σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα, «Μέρα Ελευθερίας», προτιμώντας να βασιστεί στην «ατομική ευθύνη» του καθενός.



Περισσότερα: efsyn

About Doriforos news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου