Κοροναϊός - Ιταλία: Οργισμένες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Σαλβίνι περί εμβολιασμού

Ο ακροδεξιός επικεφαλής του ιταλικού κόμματος «Λέγκα του Βορρά», Ματέο Σαλβίνι, αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην εκστρατεία εμβολιασμού για τον κοροναϊό και στην στάση των Ιταλών πολιτών.

«Αρνούμαι να δω κάποιον να κυνηγά τον γιό μου με τεστ κοροναϊού ή σύριγγα εμβολίου. Προσεκτικοί ναι, πανικόβλητοι όχι», δήλωσε ο Σαλβίνι.

«Η παραλλαγή Δέλτα είναι πιο μεταδοτική αλλά δεν χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας. Θα πρέπει να συνυπάρξουμε με τον ιό αυτό, χωρίς να κλειστούμε σπίτι αλλά λαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα.

Η τοποθέτηση του Ματέο Σαλβίνι σχετικά με τον εμβολιασμό νέων και εφήβων, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της ιταλικής κεντροαριστεράς. Από το Δημοκρατικό Κόμμα, ο βουλευτής Αντρέα Ρομάνο υπογράμμισε ότι η Λέγκα και τα ακροδεξιά «Αδέλφια της Ιταλίας» προσπαθούν να αποδείξουν ποιος από τους δυο είναι φανατικότερος αρνητής, «παίζοντας, με απαράδεκτο τρόπο, με την ζωή των Ιταλών, των πιο ευάλωτων, και τελικά όλων των πολιτών».Περισσότερα: Cnn

About Viernes

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου